fotbollströjor vinst borta frn att behlla omdömen

Barcelona är en vinst borta från att behålla omdömen sin La Liga titel efter Lionel Messi, Luis fotbollströjor Suarez och Neymar alla gjorde som de besegrade Espanyol 5-0 i den katalanska derby på Sunday.Real Madrid flyttade till andra plats, en poäng bakom Barca med en matcher kvar, eftersom de skakas upp en 11: e raka La Liga vinna, 3-2 över Valencia, tack vare två mål från Cristiano Ronaldo.However, Atletico Madrid ‘titel förhoppningar är över som de förlorade 2-1 på redan förpassats Levante. Barca kommer att bli mästare med seger på Granada nästa helg, som avgörande nu matematiskt säkra från nedflyttning efter en 4-1 seger på Sevilla.Real Madrid reser till Deportivo la Coruna på den sista dagen av den season.Elsewhere, Sporting Gijon Werner ur Åsikterna deras nedflyttning zonen tack vare en överlägsen head-to-head rekord med Getafe efter två drog 1-1.Rayo Werner Vallecano även i botten tre efter att ha förlorat 2-1 i Real Sociedad.Barca var ute för att undvika en upprepning av Recensioner sin titel kollaps 2007 när en sista minuten equalizer från Espanyol på Camp Nou den näst sista dagen av säsongen title.The räckte Real världen klubbmästare fick en perfekt start när Messi slog en härlig frispark i den top corner.Ivan Rakitic hade en andra uteslutas för offside minuter senare som Barca försökte döda matchen så tidigt som possible.However, var de tvungna att vänta manchester united tröja tills sju minuter in i andra halvlek för andra som Messi slagit upp Suarez till brand hög förflutna Pau Lopez .Suarez bevarade hans fyra mål bly över Ronaldo som ligan ‘s skyttekung som han drivs hem sin 56: e mål för säsongen från Neymar’ s corner.A groda från Lopez räckte Rafinha ett öppet mål att utnyttja hem sin första mål sedan drabbas av en allvarlig knäskada i början av säsongen, innan Neymar avrundade scoring.Madrid ryckte bort frånvaro av Gareth Bale och Luka Modric på grund av skada att ta sig över Atletico för första gången år 2016 med seger över Valencia. Ronaldo missade en stor chans att öppna scoring när han sköt för nära Diego Alves, men de tre-tiden World Player of the Year gjorde gott med sina nästa tillfälle ögonblick senare när han sköt in i bortre hörnet för sitt 48: e mål för säsongen .Valencia kände hårt genom chelsea tröja för Madrid ‘s andra tre minuter innan halvtid som domaren upphävde sitt linjemannen, som hade flaggat offside Karim Benzema, innan han slitsad hem som bollen mot den franska anfallaren avlänkas utanför Valencia försvararen Joao Cancelo. besökarna ‘ljus start på andra perioden belönades när Rodrigo kastade på ett fel från Raphaël Varane att halvera deficit.Ronaldo snabbt ingripa restaurerade Real’ s två mål fördel, men Andre Gomes säker en nervös avslutning när han krossade hem från kanten av boxen innan Valencia reducerades till 10 män sent på när Rodrigo visades en rak rött card.Atletico betalt för Recensioner deras ansträngningar att inrätta en andra all-Madrid Champions League-finalen mot Bayern München i mitt i veckan, trots att få iväg till en lysande start när Fernando Torres öppnade poäng från Koke ‘s pass efter två minutes.Diego inspirera Simeone hade lämnat mittback Diego Godin och skyttekung Antoine Griezmann på bänken och gjordes för att betala när Victor Casadesus leds Levante nivå halvtimme varumärket .Griezmann infördes för andra halvan och kom närmast att finna en vinnare för Atletico när Diego Marino vände stolpen ansträngning breda 15 minuter från time.But Giuseppe Rossi avslutade ett svepande motattack Levante i den sista minuten för att avsluta Atletico ‘ förhoppningar om en osannolik andra titel i tre år.

Toa Jibu

Barua-pepe haitachapishwa. Fildi za lazima zimetiwa alama ya *